Leto v Kameňanoch a Jelšave

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku Jelšava, v dňoch 8.8.-9.8.2024  usporiadal aj tieto prázdniny biblické stretnutie pre deti.

V dňoch 6.8.-.8.8.2024 sa zase deti stretli v Kameňanoch. CZ v Kameňoch pri tomto stretnutí detí spolupracoval s členmi cirkevného zboru  Piešťany, ale i rodičmi a starými rodičmi,   Mestskými   lesmi Jelšava Hájenka  Hrádok.

Deti si počas týchto dní, v Kameňanoch,  vypočuli i pozreli  príbeh Abraháma. V Jelšave sa spolu venovali téme Prvých kresťanov.  Samozrejme nechýbali piesne, modlitby,  požehnanie detí a hľadanie pokladu.  Deti mali možnosť osvojiť si zlatý verš. Na farskom dvore boli pripravené pohybové súťaže a nafukovací skákací hrad. K dispozícií bol hotel Hrádok  SMZ aj s bazénom.  Vďaka patrí za pomoc SMZ ako aj obetavým rodičom. Božie slovo bolo spojené s  modlitbami a spievaním nábožných piesní vychádzkami do prírody a športovými aktivitami, spojenými so súťažami v jednotlivých skupinách o vecné ceny  a nechýbala návšteva bazéna,  večerná vatra a rozvíjanie zručnosti detí. Vďaka patrí všetkým obetavým spolupracovníkom  a rovnako za materiálnu pomoc počas celej realizácie stretnutia.

CZ ECAV na Slovensku Jel3ava spolu s terénnymi sociálnymi pracovníkmi mesta Jelšava  21.8.2024   zorganizoval  sociálnu burzu šatstva na dvore  farského úradu. Vďaka patrí  aj všetkým pohotovým členom cirkevného zboru, ktorí sa do  služby v cirkevnom zbore zapojili a prispeli ošatením pre rodiny, ktoré to s vďakou prijali. Rovnako ďakujeme pracovníkom terénnej práce mesta za ochotu zozbierať veľké množstvo pomoci pre ľudí v núdzi.

Mgr. Ivan Bojna, zborový farár v Jelšave